El Cim Digital d’Andorra s'emmiralla en el Pol Digital de Màlaga

Marsol defensa la necessitat de potenciar un ecosistema que fomenti el talent en el sector tecnològic i digital
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha encapçalat aquest dimecres la primera sessió informativa sobre el Cim Digital Andorra, un projecte que engega Govern amb la col·laboració d’Andorra Recerca i Innovació (AR+I), que té l’objectiu d’impulsar el talent digital del Principat i que s’inspira en l’exemple del Pol de Continguts Digitals de Màlaga. Durant l’acte, celebrat a Andorra la Vella en presència de diversos agents polítics i econòmics del país, la dirigent ha defensat la necessitat de potenciar un ecosistema que doni cobertura a les persones que volen desenvolupar-se professionalment en el sectors tecnològic i digital, i ha elogiat el cas d’èxit malagueny.
"L'objectiu és oferir un espai on els joves puguin desenvolupar les seves habilitats digitals, com en l'àmbit audiovisual o dels videojocs, i implantar un model d'èxit que ja funciona a altres llocs", ha explicat la ministra. Marsol ha afegit que el següent pas serà constituir una taula de treball implicant els diferents sectors, com Joventut, Educació o els comuns per desenvolupar un projecte nacional.
L’acte ha comptat amb la presència del director de Projectes i del coordinador de formació del Pol Nacional de Continguts Digitals, Raúl Silleras i Ignacio del Arco. "Ens sentim profundament orgullosos de poder compartir l´experiència acumulada en la construcció de l'ecosistema tecnològic de Màlaga amb altres territoris que, com el Principat d´Andorra, aposten fermament per la innovació i la tecnologia com a motors clau per al seu desenvolupament. Creiem que acompanyar en l´adaptació d´aquesta experiència al disseny andorrà representa una oportunitat única per contribuir a les necessitats del seu territori, promovent així un creixement sostenible i estratègic”, ha valorat Silleras.
“El Pol de Continguts Digitals és un exemple consolidat d’innovació amb un impacte tangible a Màlaga i a tot el sud d’Espanya. La sessió d’avui ens ha inspirat a explorar noves vies per impulsar projectes transformadors amb una mirada estratègica i sostenible. Iniciatives com Andorra Living Lab, d’Andorra Recerca i Innovació, reforcen aquest camí cap a una innovació amb impacte real per al país i col·laboratiu amb la resta d’agents tant nacionals com internacionals”, ha explicat la coordinadora de l’àrea d’innovació d’AR+I, Aurora Crespo.
La ministra Marsol va desplaçar-se a Màlaga l’octubre de l’any passat per conèixer de primera mà el funcionament de l’ecosistema d’innovació tecnològica i digital de la ciutat andalusa. La delegació andorrana, formada per l’ambaixadora a Espanya, Eva Descàrrega, el secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo i l’aleshores gerenta d’AR+I, Vanesa Arroyo, van visitar el Màlaga TechPark, on conviuen emprenedors, empreses internacionals, universitaris i investigadors que desenvolupen projectes tecnològics innovadors, i es van reunir amb l’alcalde, la regidora de l’àrea d'innovació i el director del Parc Tecnològic d’Andalusia. La visita va acabar a les instal·lacions del Pol de Continguts Digitals, l’entitat pública que depèn de l’ajuntament de Màlaga i que té l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i de generar un ecosistema al voltant dels videojocs, la realitat virtual i la producció audiovisual. Un projecte en el qual Andorra es vol emmirallar.