FESTI’FLORA, el festival de flora de l’est dels Pirineus proposa 11 activitats per conèixer l’entorn

FESTI’FLORA, el festival de flora de l’est dels Pirineus proposa 11 activitats per conèixer l’entorn

El certamen vol apropar i sensibilitzar, fins el 20 de juliol i de manera gratuïta, sobre el món de les plantes i la seva importància

 

Emmarcada en el projecte FLORALAB+, amb una notable participació andorrana; botànics i gestors de l’espai natural de l’est dels Pirineus s’han posat d’acord per celebrar durant aquest període de primavera i estiu, tot d’activitats relacionades amb la flora. Aquarel·la, exposicions, sortides guiades, xerrades... en total es proposen 11 activitats gratuïtes per conèixer aquest entorn natural.

L’objectiu del festival és donar a conèixer i formar sobre la flora rara i amenaçada de l’est dels Pirineus mitjançant aproximacions diverses, tant lúdiques com tècniques. El caràcter variat de les activitats apel·larà els sentits i permetrà presentar-les a públics diferents: sentir el murmuri de les plantes, flors amb formes i colors sorprenents, històries antigues, remeis, tradicions, paisatge... i també permetran entendre que no estem sols al Pirineu. Un patrimoni excepcional, amb més de 4.000 plantes i un munt de secrets.

Les activitats proposades a Andorra compten amb la col·laboració del Parc natural de les Valls del Comapedrosa, la Vall del Madriu-Perafita-Claror, el Comú d’Encamp, Andorra Sostenible o el Parc Natural de la Vall de Sorteny i un seguit de nombrosos col·laboradors.

El Festival de la Flora del Pirineu és un esdeveniment comú a tota l’àrea del projecte FLORALAB+, i ha estat cofinançat al 65% pel  Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Interreg VI-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA** 2021-2027), a França pel Fonds national d’aménagement et de développement du territoire (FNADT) i per l’autofinançament del conjunt de socis beneficiaris del projecte.

Més informació sobre les activitats i les inscripcions en el següent pdf.