Resultats provisionals de l’enquesta sísmica sobre el terratrèmol del 25-J

Resultats provisionals de l’enquesta si´smica sobre el terratre`mol del 25-J

36 persones han respost el qüestionari arran del sisme que va tenir una magnitud 2.1 a l’Alt Urgell

 

El 25 de juliol del 2023, un terratrèmol de magnitud local 2.1 va tenir lloc a les 22:13h (00:13h hora local) a prop d’Os de Civís (Alt Urgell) i a 2,3 km de profunditat, és a dir, superficial. El sisme va ser percebut, sense constància oficial de danys, a Andorra. El sisme s’emmarca, a priori, dins la sèrie que va començar el 2021 a la zona d’Os de Civís.

Cada vegada que es percep un terratrèmol al país, Andorra Recerca + Innovació fa una crida a la població i demana que ompli una enquesta sísmica, per tenir informació de primera mà sobre els efectes que ha tingut a Andorra.

Aquesta darrera enquesta sísmica l’han respost 36 persones. La totalitat de les respostes indiquen Andorra com a ubicació en el moment del terratrèmol. El 86% de les persones que han respost l’enquesta ho van fer durant el mateix dia del terratrèmol. L’informe adjunt detalla la percepció per gènere, per franges d’edat i per parròquia, a més de la intensitat i els efectes percebuts.

Des d’AR+I volem agrair la ciutadania que s’ha pres la molèstia de contestar l’enquesta i que ha contribuït, amb les seves respostes, a millorar l’estudi del sisme.

 


Consulta l'informe amb els resultats provisionals de l’enquesta sísmica sobre el terratrèmol del 25-J