AR+I participa al 29è Governing Board per a l’estratègia europea per la Biodiversitat

AR+I participa al 29è Governing Board per a l’estratègia europea per la Biodiversitat

Durant l'esdeveniment s'ha presentat una anàlisi quantitativa del valor econòmic i l’impacte de la xarxa Global Biodiversity Information Facility, de la qual Andorra en forma part

El coordinador de ciències biològiques de l’Eix Muntanya d’Andorra Recerca + Innovació, Benjamin Komac, ha assistit al 29è Governing Board (GB) celebrat aquesta setmana a Brussel·les. L’acte forma part del Global Biodiversity Information Facility (GBIF), del qual Andorra, com a estat membre, hi té dret a vot. El GB s’ha celebrat al Centre Belga del Còmic i durant el seu transcurs els països membres han aprovat els diferents informes (executiu, financer, científic...) preparats pel Secretariat així com també el pla estratègic i de treball per al període 2023–2027. Komac en destaca la presentació d’una anàlisi quantitativa del valor econòmic i l'impacte de la xarxa GBIF. Aquesta valoració, afegeix, “permetrà en el futur comprendre i avaluar el valor financer i avaluar l'impacte de la inversió en relació amb l'accés i el compartiment de dades obertes així com el valor de contribuir a una sèrie de resultats nacionals i regionals relacionats amb la ciència i la biodiversitat”.

Durant l’esdeveniment, també s’ha procedit a les eleccions per a la renovació d’alguns càrrecs dels diferents comitès executius del GBIF, entre els quals el de ‘chairman’. El Governing Board ha participat en el simpòsium Data Beyond Frontiers organitzat pel GBIF i l’European Biodiversity Partnership (Biodiversa+). L’objectiu d’aquesta trobada ha sigut proporcionar un fòrum per reforçar la cooperació entre Biodiversa+, GBIF, la Comissió Europea, agències, programes de recerca, infraestructures, xarxes, iniciatives... per contribuir a l'Estratègia de biodiversitat de la Unió Europea per al 2030 i al propòsit de "Viure en harmonia amb la natura" al 2050. Tot plegat, adoptat en virtut del Conveni sobre la Diversitat Biològica promogut per la Organització de les Nacions Unides.

Finalment, els assistents han anat a visitar el jardí botànic de Meise, un dels més gran del mon en superfície (92 hectàrees), que compta amb més de 4 milions de plecs dins del seu herbari i 100.000 llibres dedicats a la flora en la seva biblioteca.